Passiv rökning är allvarligt!

Idag så vet de flesta om att det inte är nyttigt att få i sig rök från någon annan människa. Det är detta som kallas för passiv rökning, och numera så vet man att det varje år finns ett antal passiv rökning dödsfall. Det är förstås skrämmande för det gör ju att personer i ens omgivning dör.

billig

Trots att man blivit drabbad av passiv rökning märker man inte av symtomen direkt. Man måste verkligen se upp. Man kan också skadas av rökning i tredje hand.

Röken kan sätta sig i kläder och föras vidare till andra. Om små barn utsätts för detta är det mycket farligt. Det här är något som fler borde bli medvetna om för det gör att man kan ifrågasätta om det borde vara lagligt att röka på allmän plats utomhus.

Flera undrar om e cigg är farligt för andra

E-cigg stoppar passiv rökning säger många. e cigg ÄR inte farligt i jämförelse med vanliga cigaretter. El-ciggen är mycket mer skonsam mot omgivningen. Det finns god anledning till att betänka hur man kan komma runt passiv rökning inomhus och utomhus med den här typen av cigaretter.

Tänk på din omgivning det är viktigt

Vill man fortsätta röka händer det att man skojar bort passiv rökning. Man menar att det är de som inte röker som är på krigsstigen helt i onödan och det finns till och med rökare som kallar sig för det förföljda folket. Istället för att röka kan de prova en el-cigg och hitta en ny hobby.

Det är inte bara rökare som måste tänka sig för bland andra. Men det är inte bara rök som kan irritera, även parfym ligger högt på listan. Det går bättre om man bara tänker till en extra gång. Har man allmänna lokaler är det extra viktigt att tänka till.

För att bekämpa passiv rökning måste man ha hela området fritt. Det är ju ändå så att andra blir drabbade i så fall. Butiker bör även överväga hur parfym i ingång och på produkter påverkar kundernas hälsa och upplevelse av butiksutrymmet, och butiksägare bör satsa på att skapa en plats där även parfymallergiker kan vistas.